Dinsdag 18 oktober vinden er verspreid over Amsterdam 13 Donut-Deal-sessies plaats. Sessies waarin initiatiefnemers en partners, dromers en doeners afspraken maken. Concrete afspraken richting een stad met een veilig ecologisch plafond en een eerlijke sociale basis – een stad in de donut. ’s Avonds komen alle ‘dealmakers’ in Pakhuis de Zwijger bij elkaar om hun deals aan het publiek te presenteren. Econoom Kate Raworth en sociaal ontwerper Kees Dorst denken mee. Wil jij er bij zijn of heb je zelf een donut-deal in gedachte? Op deze pagina kun je je via de reserveer knop rechtsboven aanmelden voor één van de sessies van het dagprogramma.

Eigen land in de stad: een leersessie met de Donutbakkerij
13:30 – 16:00

Grond is een schaars goed in onze stad. Als reactie op de stijgende grondprijzen en vrije marktwerking – waar lang niet iedereen van profiteert – ontstaat er een tegenbeweging: initiatieven die vanuit een ‘donut-mindset’ de relatie met grond(beheer) herzien.

Zo onttrekt Community Land Trust grond van de markt om het beheer bij de lokale gemeenschap onder te brengen. Land om op de wonen, voedsel te verbouwen of de natuur te beschermen.

Ook andere initiatieven zoeken in de stad naar stukken ongebruikt land om deze een tijdelijke of permanente functie te geven die goed is voor de maatschappij en bijdraagt aan een Donut economie. Hoe kunnen we van elkaar leren en krachten van initiatiefnemers en ambtenaren bundelen om rond deze ontwikkelingen grote doorbraken te creëren?

Interesse in alle programma’s deze dag?

Het volledige overzicht aan activiteiten kun je hier vinden.
Aanmelden voor het avondprogramma kan hier!

In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Zinzi Stasse
Oprichter New Wave Collective