Op 14 maart om 12:00 ’s middags weten we wie de finalisten zijn voor het Nachtburgemeesterschap en ’s avonds presenteren wij de finalisten bij ons op het podium. Tijdens dit programma maken we kennis met de potentieel nieuwe Amsterdamse Nachtburgemeester. De nacht is belangrijk en dus ook het vinden van de meest geschikte kandidaat voor dit ambt. Wie wordt de nieuwe waker en het gezicht van de nacht en strijdt voor de belangen van de Amsterdamse nacht? Deze avond krijg je niet alleen de kans om de rol van de Nachtburgemeester beter te begrijpen, maar ook om de finalisten van de verkiezing te ontmoeten en te leren kennen. Er is de mogelijkheid om vragen te stellen en je standpunt te delen, zodat jouw stem mede gehoord wordt in de verkiezing van de Nachtburgemeester.

 

Tijdlijn
19:30 - 20:00 | DJ VERNON

Vernon is een Amsterdamse DJ die graag vloeiend binnen verschillende muziekgenres beweegt. Een DJ met een voorliefde voor Hiphop, Soul en R&B, met Elektronische uitstapjes.

Over het programma

Wellicht is het je niet ontgaan, de stichting Nachtburgemeester staat er niet meer alleen voor! De gemeente Amsterdam heeft besloten om een financiële bijdrage beschikbaar te stellen voor de toekomstige Nachtburgemeester. Vooral door de uitvoering van Nachtvisie blijkt dat er behoefte is aan een sterkere en gedragen vertegenwoordiging van de nacht. De toenemende daadkracht is een grote stap in de goede richting, want er is veel werk te verrichten in de nacht en de belangen zijn groot. Daarom is het belangrijk dat de kandidaten de stemmen van een diverse publiek horen zodat ze weten wat er speelt. Uiteindelijk besluiten wij samen hoe we het Amsterdamse nachtleven bruisend houden!

Na deze kennismakingsavond zal de verkiezing voor de Nachtburgemeester plaatsvinden op 22 maart 2023 in de Bitterzoet.