De transformatie van het gebied tussen de IKEA en de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam Zuidoost, is in volle gang. Kantoren maken plaats voor hoge woontorens, moderne werkplekken, nieuwe voorzieningen en het gebied wordt alsmaar groener. “Asfalt eruit, groen erin!” De Hondsrugweg wordt omgetoverd tot een enorm stadspark met 5.000 nieuwe woningen, deelmobiliteit en talloze voorzieningen. Hoe gaat dit park precies eruitzien? Luister en praat mee!

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.
Met in dit programma onder anderen
Sarah
Eerste bewoonster rondom Hondsrugpark
Marnix Vink
Realizing happy environments at Felixx
AnneMarie Tiebosch
Sociale buurtondernemer en groencoach
Randy van den Broek
Projectdirecteur SPOT Amsterdam bij COD
Frank Rietveld
Ontwerper openbare ruimte / landschapsarchitect Gemeente Amsterdam
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.