Global Trends
Indigenous Liberation

Earth Day: Soft-launch (Online!)

Online informatiebijeenkomst voor partners en geïnteresseerden rondom Indigenous Liberation Day.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 24 apr, 19.30
vr 24 apr, 19.30
Pakhuis de Zwijger

Op 12 oktober zal de eerste editie van Indigenous Liberation Day plaatsvinden, de dag dat Columbus arriveerde. Deze dag markeert dan ook het symbolische begin van kolonisatie, genocide en dus ook verzet van inheemse volkeren wereldwijd. Het festival heeft als doel om vanuit inheemse perspectieven te kijken naar dekolonisatie en herstel op gebied van zelfbeschikkingsrecht, natuur, kennis, spiritualiteit, taal en cultuur. We zullen in het kader van Earth Day tijdens deze soft-launch meer vertellen over het programma en hoe je zelf kan bijdragen aan Indigenous Liberation Day. Let op: I.v.m. het corona virus zal het een online meeting betreffen!

We zullen een week van te voren een zoom link sturen per mail. Hiermee kunnen deelnemers vanuit huis live meedoen aan de bijeenkomst.

Achtergrond Indigenous Liberation Day op 12 oktober:
Momenteel worden Inheemse rechten en zelfbeschikkingsrecht wereldwijd geschonden. Hierbij zorgt het koloniaal kapitalisme voor verdere marginalisering van inheemse volkeren en privatisering van land, hulpbronnen en grondstoffen. Het gevolg is een globale klimaat en milieu catastrofe.

Daarom is het belangrijk dat inheemse stemmen worden gehoord. Niet alleen voor het zelfbeschikking- en mensenrechten aspect, maar ook omdat het belangrijk is dat we leren van hun kennis, spiritualiteit en cultuur. Kennis die nodig is voor het dekolonisatieproces, het herstel van onze relatie met Moeder Aarde en het regeneratieproces van de natuur.

Het festival is geïnitieerd door stichting Aralezes i.s.w.m. diverse inheemse coalities, belangengroepen en Pakhuis de Zwijger.

Wil je zelf en idee aandragen voor het Indigenous Liberation Day?
Bekijk dan de Open Call, en vul het formulier in. 

Gratis, extern reserveren
vrijdag 24 apr, 19.30
Pakhuis de Zwijger
Reserveer