In de livecast #1 en #2 spraken we over ingrediënten en recepten om te komen tot een Donut Bakkerij in Nieuw West. Zo zijn er ‘Donutbakkers’ nodig, doeners die door middel van impact initiatieven en het leggen van verbindingen, het Stadsdeel meer in de Donut brengen. Door een focus op buurtwaarden weten zij sociale en ecologische impact te optimaliseren in hun wijken. Zij hebben echter wel ruimte en vertrouwen nodig. Daarnaast is laagdrempeligheid en een goede sfeer enorm belangrijk om betrokkenheid te vergroten in de buurten.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In deze 3e livecast gaan we met twee initiatiefnemers en een stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk in gesprek over de ingrediënten en recepten van de eerste twee sessies. We brainstormen over wat er nodig is voor een Donut Bakkerij. Vragen die aan bod komen zijn: In hoeverre wordt het model van de Donut ingezet in beleid in Nieuw West (bijvoorbeeld het Masterplan Nieuw West)? In hoeverre biedt het systeem ruimte aan de Donut Bakkers (initiatiefnemers, facilitators en buurtorganisaties).

De moderator van dit programma is
Zinzi Stasse
Oprichter New Wave Collective