Nieuw-West is een buurt met vele gezichten. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Maar wat vinden de bewoners zelf dat Nieuw-West is? Tegelijk weten we dat er veel gaat veranderen in de wijk. Fysiek gaat er veel veranderen. Het gezicht van de wijk, het uitzicht. Maar ook de mensen gaan veranderen. Welke uitzichten ken jij. Welke uitzichten gaan verdwijnen? Welke mensen raken er uit zicht? Wie gaat er weg? Wie komt er bij? Waar leg jij de focus op?

In deze workshop die duurt van 17.00 uur – 19.00 uur duik je samen met buurman Mike de doka in en gaan we samen in gesprek over analoge zwart-wit fotografie.

Wat heb je nodig:

  • zwart-wit negatieven
  • een open mind

Wat gaan we doen:

  • de doka in voor een actieve uitleg over zwart-wit afdrukken
  • met elkaar in gesprek over onderwerp-keuze
Dit programma gaat over
In samenwerking met
Fouad Lakbir
Storyteller
ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.