Rijksbouwmeester Floris Alkemade wil de ruimtelijke inrichting van Nederland verbeteren en daarbij moeten de urgente vraagstukken in de samenleving meer aandacht krijgen: “We lopen vast als we op deze manier doorgaan. Het land vervuilt. De bodems raken uitgeput. Het klimaat verandert. Het roer moet om.” Onafhankelijk filmmaker André de Laat volgde Floris Alkemade drie jaar lang achter de schermen. Wat doet de Rijksbouwmeester? Wie is de persoon die deze unieke functie uitoefent? En wat wil hij bereiken?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

De documentaire wordt fysiek getoond in Pakhuis de Zwijger en duurt 60 minuten (Geen ondertiteling). Reserveren is verplicht via de reserveerknop rechtsboven. Het is mogelijk om een maaltijd in ons restaurant te reserveren welke tijdens de film genuttigd kan worden.

Aansluitend (20:00 uur) vindt het programma De Rijksbouwmeesters plaats waar Floris Alkemade te gast is. Meer informatie over de programma klik hier.

Indien u niet in staat bent de film fysiek te bekijken in Pakhuis de Zwijger kunt u deze ook online bekijken voor een kleine vergoeding. Klik hier om de film online te bekijken.

De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding from Andre de Laat on Vimeo.