Onder de rook van de Amsterdam Arena ligt een bijzonder en rijk natuurgebied wat wordt onderhouden door een groot aantal vrijwilligers. Een groene oase en long die ruimte biedt om even te ontsnappen aan het drukke en stedelijke leven. Het gebied, tuinpark Nieuw Vredelust, staat onder druk en moet wijken voor woningen en voetbalvelden. Documentairemaker Evert van den Bos die de afgelopen 30 jaar 150 natuurdocumentaires heeft gemaakt in o.a. Afrika, Thailand, Indonesië en de Galapagos brengt het unieke verhaal van deze plek in beeld. Als Amsterdammer hoopt hij dat Amsterdam kan leren van de positieve lessen die hij geleerd heeft en niet de fouten gaat maken, die elders in de wereld gemaakt zijn.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan we kijken naar de documentaire De Groene Oase – Bedreigd & Springlevend en gaan we in gesprek met filmmaker Evert van den Bos en enkele gastsprekers over het belang van groene longen in hoogstedelijk gebied.

Met in dit programma onder anderen
DossierGroen Verbonden
Fill 175 Groen
Dit programma is ontwikkeld door
Evert van den Bos
Filmmaker
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Mediapartners