De samenleving verandert steeds sneller. Nu is het moment om na te denken over de toekomst van de ontmoetingsplek ‘’De Bibliotheek’’. Hoe ziet die unieke publieke ruimte er over 20 jaar uit? Over deze vraag buigt zich de komende periode een denktank, met de frisse blik van bevlogen, innovatiegerichte denkers als schrijfster Lara Nuberg en oprichter van Voordekunst.nl Roy Cremers. Maar wat zijn jouw wensen en ideeën voor de bibliotheek? Iedereen is welkom om tijdens dit interactieve event mee te denken over de toekomst van de bibliotheek.

Het hoofdprogramma van dit event vindt van plaats van 20.00 tot 22.00 uur. Wil je ook bij het early bird voorprogramma van 17.30 tot 18.30 uur zijn? Meld je hiervoor aan via bibliotheekvandetoekomst@probiblio.nl. Let op: je moet je dan ook nog aanmelden via de reserveer button voor het hoofdprogramma van 20.00 tot 22.00 uur.

In het voorprogramma zullen we samen de reikwijdte van ‘lidmaatschap’ onderzoeken, brainstormen over de democratische bibliotheek en toewerken naar een bibliotheekgebruikers-manifest.

Voor meer informatie over de Bibliotheek van de toekomst en de denktank ga je naar www.probiblio.nl/denktank-bibliotheek-van-de-toekomst.

 

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.
Met in dit programma onder anderen
Eva Olthof
Visual artist en initiatiefnemer Public Library Of
Jellie Brouwer
Nederlands journalist, moderator, columnist en presentator
Deborah Nas
Deeltijdprofessor in ‘Strategic Design for Technology-based Innovation’ bij TU Delft, spreker en adviseur
Dick van Dijk
Creative director en head of programme bij Waag
Anne van den Dool
Tekstschrijver, auteur en cultureel journalist
Maarten Bloem
Onderzoeker en woordvoerder bij het Centraal Bureau voor de Statistiek
Printroom
Hub voor makers en publiek met liefde voor papier, drukwerk en publicaties
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met