Tijdens deze eerste editie van de talkshow Zomer in de stad gaan we met wethouder Victor Everhardt in gesprek over twee ploeterende sectoren: de horeca en toerismebranche. Beide sectoren zijn de afgelopen maanden economisch hard geraakt. Hoe nu verder? Met verder in deze LIVECAST o.a.: Martijn Badir (mede-initiator petitie Amsterdam heeft een keuze) en Pim Evers (voorzitter Koninklijke Horeca, afdeling Amsterdam).

Over de sprekers

Victor Everhardt is als wethouder onder andere verantwoordelijk voor het horeca- en toerismebeleid van de gemeente Amsterdam. Hoe verder met deze twee branches in zwaar weer?

Martijn Badir startte met Jasper van Dijk, Jacques Huppes en Ammique Saleem de petitie Amsterdam heeft een keuze. Zij stellen onder andere voor om vanaf nu een limiet van maximaal 12 miljoen toeristenovernachtingen per jaar in te stellen. De petitie is inmiddels tienduizenden keer ondertekend en zal door de Amsterdamse politiek behandeld gaan worden.

Roëll de Ram is initiator en eigenaar van het online reismagazine We are Travellers. Ze geeft in deze editie van Zomer in de stad tips voor een vakantie dicht bij huis.

Pim Evers heeft meerdere horecazaken in Amsterdam en is voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Recent had hij felle kritiek op het stadsbestuur. Hij vindt dat de horeca- en hotelbranche in deze moeilijke tijden van corona op te weinig steun kan rekenen. Hoe kan het vertrouwen worden hersteld?

Willem Velthoven is oprichter van Mediamatic waar ze dankzij de Serre Séparées (eten in een kleine tuinkas) veilige dineren mogelijk maken.

Dit programma gaat over
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksZomer in de stad

Deze zomer geen komkommertijd, maar tijd om door te pakken en met elkaar het gesprek aan te gaan over actuele thema's die belangrijk zijn voor de toekomst van Amsterdam. In deze wekelijkse talkshow schuiven elke maandagavond om 20.30 uur bestuurders, bewoners, ondernemers, wetenschappers en creatieven aan en werpen we een blik op de staat van de stad.