Op deze avond zal Oumaima Hajri, zelf student, in gesprek gaan met 4 studenten die strijden voor de afschaffing van het leenstelsel in het kader van de campagne #NietMijnSchuld. Samen met 2 woordkunstenaars proberen we een beeld te schetsen van de benarde aspecten die het leenstelsel in de afgelopen jaren sinds invoering met zich meebrengt.

Met in dit programma onder anderen

Er zal worden gepraat over de slopende stress die een studieschuld met zich meebrengt. Studenten zullen vertellen hoe zij het persoonlijk ervaren en wat zij met de campagne #NietMijnSchuld proberen te bereiken. Schuldenvrij afstuderen, compensatie en waarborging van kwalitatief onderwijs zijn pijlers hierin. We eindigen tot slot met een oproep om te demonstreren op zaterdag 13 maart 2021 op Museumplein. Meld je hier aan voor de demonstratie!

Voor een duidelijke uitleg heeft de campagne van #NIETMIJNSCHULD een explainer gemaakt:

In samenwerking met
ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.