Met een groep jongeren uit voornamelijk Nieuw-West draaien we deze zomer de Nieuw Amsterdam Academie; een project rondom actief burgerschap, persoonlijk leiderschap en creativiteit. Dit doen we door de jongeren persoonlijke groei door te laten maken, kennis en netwerk aan te bieden en creatieve tools aan te reiken. In dit programma bundelen we een aantal van de verhalen die in deze 6 weken langs zijn gekomen en reflecteren de jongeren uit de groep op de vraag: hoe pak ik eigenaarschap in een veranderende wijk?

Verhalen uit Nieuw-West is een verhalen-reeks gestart vanuit New Metropolis Nieuw-West en wordt nu live uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger. Deze 20e editie maken we met de groep van de Nieuw Academie: Shanna, Kristen, Soumaya, Pien, Youssra, Jochem, Rieke, Siham, Selma, Omar en Nora.

Heb jij de behoefte om ook een verhaal te delen? Deel jouw verhaal dan met ons via [email protected]. Want ook in tijden van de coronacrisis, is het goed om de tijd te nemen voor elkaar en om de verbinding op te zoeken.

ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.