Duurzaam investeren is hot. Op dit moment wordt naar schatting 40 procent van al het beheerde vermogen in Europa duurzaam belegd – zo’n vierduizend miljard euro. Niet gek, want duurzaam beleggen is goed voor de portemonnee én de planeet. Althans, dat is de boodschap die de financiële sector uitdraagt.
In de praktijk is de groene beleggingsmarkt er vooral een van grote beloftes, complexe systemen, vage definities en enorme hoeveelheden geld. Bij meer dan de helft van de ‘donkergroene’ beleggingsfondsen vonden we investeringen in de luchtvaart of de fossiele industrie.
Wie bepaalt eigenlijk wat een duurzame belegging is? En worden al die groene beloftes wel waargemaakt? Follow the Money en Investico gaan deze avond in gesprek met experts en betrokkenen om deze vragen te beantwoorden.
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Annette van Soest
Moderator
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.