Het opschalen van circulair bouwen is uitdagend. Bij hergebruik van oude materialen is het vaak moeilijker om aan te tonen dat je aan huidige eisen en normen voldoet. Vanuit de logistiek is het uitdagend om materiaalstromen op het bouwproces af te stemmen. Wil circulair bouwen een schaalsprong maken dan zal het niet alleen qua kwaliteit maar ook qua kosten met de traditionele bouw moeten kunnen concurreren. Als laatste staat vaak niet op voorhand vast, hoe het eindresultaat er uit zal zien, wat restricties geeft in bijvoorbeeld de eisen op het gebied van de plaatselijke welstand. Aan de hand van het boek ‘The Flexible City’ gaan we in gesprek met architecten, bouwers, beleidsmakers, financiële instellingen en andere experts hoe we circulair bouwen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over het programma

Vanavond is de derde aflevering van een reeks van vier waarbij we het boek ‘The Flexible City: Solutions for a Circular Climate Adaptive Europe’ verder uitdiepen. Vanavond presenteren we een toolbox waarmee steden circulair kunnen worden doorontwikkeld. Het beschrijft de uitdagingen waar een circulaire aanpak voor staat en het toont instrumenten en geslaagde gerealiseerde voorbeelden op het gebied van circulariteit. Bestel het boek via nai010.