Op zondag 3 mei 2020, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt van 16.00-17.15 uur de Dag van Empathie uitgezonden. Met de Dag van Empathie wilt Stichting Nederland Wordt Beter in samenwerking met Pakhuis de Zwijger zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen Nederlanders hun verhaal met Nederland. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen ontstaat er meer empathie. De Dag van Empathie is bedoeld om mensen in aanraking te brengen met verhalen van hun stads- en landgenoten, met wie ze wellicht op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Maar wanneer je elkaar ontmoet, blijk je meer van jezelf in de ander te herkennen dan je dacht. We leggen zo een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de stad en in de samenleving.

Kijk en praat me op facebook op zondag 3 mei om 16:00:

Kijk mee via de livecast

Programma
Tijdens de Dag van Empathie 2020 kun je je laten inspireren door toespraken van o.a. Romana Vrede (actrice, theatermaakster, schrijfster en winnaar de Theo d’Or 2017) en Rui Jun Luong (medeoprichter Asian Raisins). De toespraken worden afgewisseld met poëzie en live muziek van o.a. Iris Kroes (zangeres, harpiste en winnares The voice of Holland) & Babs Franklin Gons (dichter). De avond wordt gepresenteerd door Stephanie Afrifa curator, presentator en tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Stephanie Afrifa
Moderator, curator