De CumEx Files 2.0 is het internationale onderzoeksproject dat grootschalige dividendfraude aan het licht heeft gebracht. In de periode 2000-2020 werd in totaal 150 miljard euro van Europese schatkisten buitgemaakt door dividendstrippers.

Follow The Money ontdekte dat Nederland relatief het zwaarst getroffen is: 27 miljard euro is de Belastingdienst mogelijk misgelopen. Een wereldwijd netwerk van advocaten, bankiers en handelaren maakt hierbij gebruik van wat zij als mazen in de wet zien. Puur voor de winst. Hoe kon deze fraude precies plaatsvinden? Deze avond gaan we in gesprek met onderzoeksjournalisten en experts om het antwoord te vinden op deze vraag
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Frederique de Jong
Presentator
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.