Me Conta is een avond van ongeduldige Braziliaanse stadmakers die snel en collectief het 4e District van Porte Alegre willen inkleuren. Me Conta is instant crowdfunding en vormt hét clubhuis waar de ideeën, energie en kennis die een stad rijk is samenkomen op een stevige en aanstekelijke manier. Me Conta is ontstaan uit een Amsterdams concept en tijdens deze uitzending kunnen kijkers van de stream stemmen, meedenken en doneren om zo bij te dragen aan de stadsontwikkeling van een wijk vol uitdagingen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Boiling is een project waarbij makers, mensen met ideeën en mooie initiatieven de kans krijgen om hun idee te pitchen voor zolang het duurt om een ketel water aan de kook te krijgen. Het aanwezige publiek krijgt een online stemkaart en wordt gevraagd niet alleen te stemmen voor een winnaar maar vooral ook hun netwerk, expertise of energie in te zetten voor de gepresenteerde pitches. Aan het eind van de avond wordt er gestemd en de winnaar krijgt al het ingezamelde geld om zijn of haar project uit te voeren.

Tijdens deze editie is Boiling een samenwerking aangegaan met een NGO Villa Flores uit Porto Alegre om dit concept daar in de favelas te organiseren met als thema hoe spannende oplossingen de wereld onder Covid19 draagbaarder kunnen maken. Deze internationale creatieve uitwisseling wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Consulaat in São Paulo.

Via deze stemlink kan je stemmen op je favoriete initiatief en de mogelijkheid om een donatie achter te laten. STEMMEN IS NIET MEER MOGELIJK, MAAR DONEREN UITERAARD WEL.

In gesprek met:

  • Elco van der Wilt is een internationale hulpverlener en expert op het gebied van participatie en empowerment. Zijn bedrijf Society Fresh heeft participatie projecten ontwikkeld en uitgevoerd in Bangladesh, Turkije Cambodja, Thailand en Ghana en hij maakt gebruik van artistieke expressie als instrument om mensen samen te brengen en maatschappen vooruit te helpen. Voor zijn internationale werk is hij fractievoorzitter geweest voor D66 in de gemeenteraad van Groningen.
  • Dre Urhahn is Mede-oprichter van Favela Painting dat onderdeel is van United Painting. United Painting is een stichting die overal op de wereld communities helpt met grootschalige kunstprojecten. Favela Painting begon in 2005 en is nog steeds actief in buurten en wijken in Brazilië. Op dit moment wordt er gewerkt aan een groot mozaïek in de wijk Vila Cruzeiro in het noorden van Rio de Janeiro. Het project wordt nu volledig geleid door de lokale gemeenschap. Het mozaïek laat de vele veranderingen zien die de wijk en de stad de afgelopen 15 jaar heeft gezien en die zijn afgebeeld in verhalen, herinneringen en lessen voor de toekomst.