De urgentie voor de zogenaamde eiwittransitie ligt hoog. Ondanks klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en dierenleed schiet het nog niet zo op met die omslag. Moeten we hiervoor onze eigen leefstijl onder de loep nemen? Of ligt de verantwoordelijkheid niet bij de consument? Vanavond gaan we in gesprek over deze broodnodige transitie. Wat houdt het precies in? En (hoe) kunnen we ervoor zorgen dat de transitie van dierlijke productie naar plantaardige productie wordt versneld?

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom webinar.

Het recept van Rudy (Ivtar):

– Een bakje champignons
– Een handje gedroogde shitake (optioneel) deze heb ik eerst geweekt en daarna bij rest gedaan
– Een hand vol oesterzwammen
– Sherry tomaten gehalveerd (10 stuks)
– 5 aardappels
– 2 uien
– 4 of 5 tenen knoflook
– Zout en peper
– Mespunt noodmuskaat
– Theelepel kruidnagelpoeder
– Twee theelepels kaneelpoeder
– Eetlepel sambal
– Ketjap manis naar smaak (zelf 5 eetlepels tot meer)
– Rijst
– Optioneel (tofu)
Dit programma is ontwikkeld door
OverOneWorld Live

Live magazine over verdiepende specials van OneWorld.