Hoe creëren we ruimtes of situaties waar mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende bubbels elkaar tegenkomen en verbinding kunnen maken? Dat is de vraag die centraal staat in deze brainstorm. Wat is daarvoor nodig? Hoe zorg je dat mensen zich veilig gewaardeerd voelen in deze situaties? Ben jij enthousiast over dit onderwerp en wil je er iets mee doen? We gaan brainstormen om dit grote maatschappelijke probleem op een kleinschalige manier aan te pakken. Alle verschillende disciplines, achtergronden en perspectieven zijn welkom! Er wordt toegewerkt naar een artistiek-maatschappelijke interventie of installatie, maar de uitkomst ligt open en wordt beïnvloed door waar we met de brainstorm op uit komen. Om inspiratie op te doen brengen we tijdens deze sessie een bezoek aan het verhalende kunstproject ‘A Mile in My Shoes’ van het Britse Empathy Museum.

Met in dit programma
Amara de Ruiter
Multidisciplinair kunstenaar
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!
Wat gaan we doen?
18:30 - 19:00 uur

Inloop; samen pizza eten voor wie wil! :-)

19:00 - 20:00 uur

Bezoek aan kunstproject ‘A Mile in My Shoes’

20:00 - 20:10 uur

Associatiespel

20:10 - 21:00 uur

De Brainstorm (en ander weer)

21:00 - 21:15 uur

Pauze

21:15 - 21:30 uur

Afsluiting

Over het programma

Om inspiratie op te toen beginnen we de sessie met een bezoek aan het verhalende kunstproject ‘A Mile in My Shoes’ van het Britse Empathy Museum. In het kader van het Oorzaken Internationaal Podcastfestival staat deze installatie tijdelijk aan de Sloterplas. In de ‘schoenenwinkel’ word je uitgenodigd je te verplaatsen in een ander. Kies een paar schoenen in jouw maat en zet de koptelefoon op, al wandelend, zittend of rollend, hoor je het verhaal van de mens achter de schoenen. De afzonderlijke verhalen duren ongeveer 10 minuten.

Hierna doen we een brainstorm opwarming, een associatiespel om een beetje los te komen. Als we daar klaar mee zijn gaan we het probleem in kaart brengen waarna we echt beginnen met brainstormen. Eerst gaan we gewoon heel veel ideeën bedenken, de “alles is goed’’-fase.

Na een pauze bespreken we het kunstproject als casus van een mogelijke artistieke interventie in de publieke ruimte die ingaat op de hoofdvraag die centraal staat bij deze brainstorm. We kijken terug op alle ideeën die we op papier hebben gezet en kijken naar wat écht zou werken en proberen dingen concreet te krijgen.

Na de brainstormsessie wordt duidelijk of er nog een brainstorm nodig is, een experiment, onderzoekje of iets anders. Uiteindelijk willen we het plan ook uitwerken. Natuurlijk is deelname van het vervolg van de brainstorm vrijwillig. Als we klaar zijn is er een borrel, dus blijf dan vooral nog even hangen!

© Oorzaken Festival x Empathy Museum – Foto: Stephen Garnett.