Is de wereld beter af met jouw gebouw? ‘Nee’ is het antwoord in 99,9% van de gevallen. Bijna elk gebouw vervuilt de lucht, water, bodem en schaadt de biodiversiteit. Wat als we dat omkeren en ons concentreren op positieve bijdragen? Lucht, water en bodem gaan zuiveren, biodiversiteit gaan creëren, meer energie opwekken dan we verbruiken? Dan helen we de wereld met onze gebouwen. Vincent van der Meulen, architect en partner bij Kraaijvanger Architects, schreef het boek Bouwen met een Positieve Footprint. Gebaseerd op zijn ervaringen, gedreven door zijn wens om de duurzaamheid van de bouwindustrie radicaal te versnellen deelt hij een methode die voor elke opdrachtgever, gebruiker, architect en bouwprofessional met een duurzame ambitie bruikbaar is. Tijdens deze boekpresentatie geeft Vincent een aantal praktische tips en tools waarmee je direct aan de slag kunt binnen je eigen project.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Met in dit programma

Vincent van der Meulen is architect en partner bij Kraaijvanger Architects. Hij schreef ‘Bouwen met een positieve fotoprint’ op basis van zijn eigen ervaring, gedreven door zijn wens de verduurzaming van de bouwindustrie radicaal te versnellen. Wat Unilevers’ Paul Polman beschrijft voor bedrijven in het boek ‘Net Positive’ beschrijft Vincent van der Meulen in ‘Bouwen met een positieve footprint voor de bouwsector’. Het legt laagdrempelig uit hoe je radicaal duurzaam kan bouwen en waarom dat nu nog niet gebeurt. Dit boek biedt een nieuwe methode met praktische handvaten, tools en inzichten om zelf en vooral met je team en partners aan de slag te gaan.

In samenwerking met