In ‘Antropoloog gezocht’ geven Laurens Bakker, Masja Cohen en Walter Faaij een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt. Wat is antropologie eigenlijk? Welke vaardigheden hebben antropologen? Waar komen ze terecht? Hoe kijken werkgevers naar de toegevoegde waarde van de antropoloog? En hoe kun je als antropoloog aan werkgevers duidelijk maken wat ze aan jouw kwaliteiten hebben? Met een voorwoord van Joris Luyendijk.

Het programma wordt gemodereerd door Roanne van Voorst waarin de auteurs zullen uitweiden over het boek. Danny de Vries illustreert de meerwaarde van de antropoloog aan de hand van een actueel thema: corona en kwetsbare bewoners. Jitske Kramer maakt daarna inzichtelijk hoe antropologen zich beter kenbaar kunnen maken. De presentatie wordt afgesloten met een uitsmijter van Razia Jaggoe.

Antropoloog gezocht bevat portretten van antropologen en hun diverse banen, antwoorden van studieadviseurs op veelgestelde vragen over de studie, antropologische vaardigheden en tips om je plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.