Eén moment van rebellie tegen de regels wordt de koningin fataal. Stap in deze interactieve voorstelling, waarin storytellers, theatermakers en comedians samen met jou de onzichtbare mechanismen van machtsverschillen blootleggen en ontdek samen: who’s to BLAME? Laat je meeslepen door een verhaal vol intriges, verraad en de vraag wie verantwoordelijk is voor de tragische ondergang van de koningin. Het oordeel ligt in jouw handen. Een avond vol meeslepende verhalen en morele dilemma’s, waarin de grens tussen schuld en onschuld met elk verhaal vervaagt. Jouw keuzes bepalen niet alleen het lot van personages… maar onthullen ook iets over jezelf. Speel je mee?

Groepsfoto van de artiesten

Meer over de artiesten…

Soufiane Moussouli is geboren in Lelystad en is van Marokkaanse afkomst. In zijn werk, theater maken, acteren en storytelling, vertelt hij vaak de verhalen van Marokko in een humoristisch jasje.

Geoffrey Haynes groeide op in het oosten van Nederland, maar heeft na een hereniging met zijn vader zijn Afro-Amerikaanse roots (her)ontdekt. Als performer maakt en speelt hij voorstellingen en vertelt hij verhalen over zijn persoonlijke zoektochten (en vondsten) in het leven.

Chee-Wai Chan is geboren in een ‘Chinees-Indonesisch’ restaurant in Amsterdam. Het vertellen van grappige en serieuze verhalen is zijn manier om de wonderlijke overeenkomsten en verschillen tussen mensen en culturen onder de aandacht te brengen.

Esther Kornalijnslijper heeft Joodse en Nederlandse roots en is ambassadeur voor Bi+ Nederland. Ze was dierenarts, nu is ze storyteller.

Maryam Abdelalim is van Nederlands Egyptische origine, queer en groeide op in de schilderswijk van Den Haag. Zij werkt als taal, beeld- en performance kunstenaar.

Nina Herdigein is een Nederlands-Surinaamse vers afgestudeerde jonge maker. Ze is een creatieve duizendpoot met een interesse in mensenrechten en (on)rechtvaardigheid.

Xina Mercken is een genderqueer ‘third culture kid’: Belgische nationaliteit, geboren in Italie, opgegroeid in de VS en Engeland, en nu woonachtig in Nederland. Xina is storyteller, storytelling coach en theatermaker.

Alexandra Sips zag het licht in een besneeuwd huisje in Delft, woonde onder de zon van Hong Kong en Boston, en koos uiteindelijk voor wisselvallig Amsterdam. Ondernemer ‘by day’, storyteller ‘by night’, en tijdens ‘golden hour’ nu ook theaterproducent.

Dit programma is ontwikkeld door
Partners
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2025

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 17 t/m 22 maart 2025 de 7e editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, polarisering, sport, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme.