De Stad
Black Lives Matter

Nagesprek Demonstratie Bijlmer

Belang en betekenis van Black lives Matter in de Bijlmer, Zuidoost
woensdag 10 jun, 20.00
wo 10 jun, 20.00
Online via LIVECAST

Vanavond gaan we in gesprek met verschillende sprekers over het belang van Black Lives Matter in Amsterdam Zuidoost naar aanleiding van de demonstratie in de Bijlmer. Op 1 juni werd er al groots gedemonstreerd op de Dam, dus waarom dit keer in Zuidoost? Vergeleken met andere stadsdelen heeft Zuidoost de grootste populatie Afro-Nederlanders. De zwarte gemeenschap in de Bijlmer is al decennialang slachtoffer van onderdrukking. Al sinds de jaren ‘90 wordt in de Bijlmer racisme en politiegeweld veelvuldig onder de aandacht gebracht. Waarom komen zoveel mensen vandaag bijeen om hun stem te laten horen? En wat kunnen we doen om dit moment vast te houden en structurele veranderingen te verwezenlijken?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Extra: blijf vooral hangen, na het programma zal moderator Bahram Sadeghi in gesprek gaan met Oscarwinnende regisseur Roger Ross Williams, documentairemaker en theaterproducent Guilly Koster (New Media Platform) en artistiek directeur Margje de Koning (Movies that Matter) over over de verzetsgeschiedenis van het legendarische muziektheater The Apollo en de noodzakelijke aanpak van institutioneel ‘white privilege’ in de media en cultuur. Meer informatie kan je hier vinden.

woensdag 10 jun, 20.00
Online via LIVECAST