De wijk Amstel III, gelegen in Amsterdam Zuidoost groeit, ontwikkelt en bruist van de energie! Het is nu nog een kantorengebied, maar het gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Tegelijkertijd is er de ambitie om dit gebied klimaatbestendig te maken en zoeken we naar duurzame energieoplossingen. Luister, praat en denk mee tijdens deze sessie over de ontwikkeling van een stukje Amsterdam in wording.

We gaan het hebben over de ontwikkelingen in het gebied. Er worden tot 2025 zo’n 5.000 woningen gebouwd tussen JC ArenA en Ikea. Dit aantal kan tot 2040 oplopen tot 15.000. Hier horen ook toegankelijke openbare voorzieningen en een prettige openbare ruimte bij. Zo komen er winkels, veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor sport en recreatie.

Daarnaast gaan we graag met u in gesprek over kansen om van Amstel III een duurzame wijk te maken, waarbij energie een belangrijke rol speelt. Stel je voor: in Amstel III rijden in 2030 alleen uitstootvrije auto’s, is het een stuk stiller en is de lucht gezonder dan in 2020. In 2025 wordt geen gebouw meer verwarmd met aardgas. In 2050 kunnen we zonder kolen, gas en olie, dan halen we onze energie uit zon, water, planten en de warmte komt van de aarde zelf. In Amstel III zou het zomaar de toekomst kunnen zijn.

Dit programma is ontwikkeld door
Mediapartner
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.