Late Night Talks is dé meest inclusieve bi-weekly talkshow over al je favoriete onderwerpen met de leukste gasten. We bespreken actualiteiten en praten over muziek, kunst, mode, racisme, politiek, liefde en nog veel meer. Altijd een avond vol edutainment. Educatief, met een vleugje entertainment. Wie een avond bij Late Night Talks is geweest, weet dat het er soms explosief aan toe kan gaan. We starten de avond met een overzicht van alle recente gebeurtenissen en gaan daarna in gesprek met tafelgasten waar we tussendoor ook een spel mee spelen. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken, we sluiten de show altijd af met een live optreden met na afloop van de show een bar take over beneden bij de bar door DJ RICK’S. Gewoon omdat het kan én gezellig is!

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Onderwerp 1 – The undying love for hiphop ( and its painful flaws)
Hiphop is de afgelopen jaren razend populair geworden en zo ook de cultuur dat het met zich mee brengt. Van de tofste kledingmerken als FUBU, Yeezus en Patta, tot spraakmakende lyrics en iconische videoclips, optredens op festivals en meer, Hiphop heeft het allemaal. Mode, kunst, pijn, liefde en activisme. Maar net als elk genre of gemeenschap heeft hiphop ook zijn minder leuke kanten. De gewelddadige lyrics en veroordeelde rappers zorgen vaak voor veel kritiek van de media en muziekliefhebbers. Tegelijkertijd is het een miljarden industrie en lijkt de wereld nog niet helemaal klaar te zijn met hiphop, of toch wel? We praten met echte kenners over hun grote liefde, maar soms misschien ook kleine haat relatie met hiphop.

 

Onderwerp 2 – Comeback of the (cult) classics
Star wars, Lord of The Rings, Wheel of Time, Game of Thrones en nog veel meer! Het lijkt erop dat cult classics, superhelden en zelfs stripboeken onderdeel worden van de populaire cultuur. Al bijna 15 jaar domineert Marvel met zijn cinematic universe. Shang Chi, Black Panther, Spiderman en binnenkort een nieuwe Doctor Strange zijn hier een goed voorbeeld van. We lijken allemaal obsessed met deze oude en nieuwe werelden, geïnspireerd door films, boeken en series van jaren terug. Maar is er ook ruimte voor nieuwe verhalen? Ja zeker, nieuwe verhalen en nieuwe gezichten lijken de nieuwe trend van 2022. Squid Game, Zina, Harlem, Really Love, Sex Education en Koeriers bewijzen dat de wereld klaar is voor meer dan alleen de blockbusters en remakes uit Hollywood. Maar het bewijst vooral ook dat we toe zijn aan inclusievere verhalen.

 

Na afloop van het programma is er een bar take over beneden bij de bar door DJ RICK’S.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Charisa Chotoe
Presentator & verslaggever
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!