Late Night Talks is de talkshow van Alkebulan, gemaakt en geproduceerd door jongeren van kleur en gepresenteerd door Fatima Warsame. Tijdens Late Night Talks wordt er gepraat over actuele onderwerpen en maatschappelijke issues met een vleugje humor. Het is een avond vol edutainment oftewel vermaak met een stukje educatie. De talkshow vermengt spelletjes, komedie skitts, en gesprekken om het publiek te vermaken en iets mee te geven. Een safe space waar explosieve en gevoelige onderwerpen als representatie in de media, hypermasculiniteit onder zwarte mannen, #metoo, cultural appropriation en daten anno 2019 worden besproken. Altijd met een dosis humor, maar steeds met als doel de culturele samenleving dichter bij elkaar te brengen.

Queer theorist Jasbir Puar staat aan het voorfront over het debat en de ontwikkeling van het fenomeen homonationalism. Puar clustert hierbij twee essentiële onderwerpen’ namelijk ‘nationalisme’ en de ‘exploitatie’ van het thema queer/gay rechten. De term homonationalisme kwam op tijdens de nasleep van 9/11 in de VS en ondervond een ontwaking van een nieuwe politieke ideologie die gay/queer identiteit betrok in nationale en politieke campagnes. Waar voorheen gay negatief geassocieerd werd met ‘aids, ziektes en de dood’, was gay plots verandert in een symbool van ‘leven, vrijheid en gelijkheid’.

Fatima Warsame (Late Night Talks) gaat in gesprek met Dino Suhonic en Aldo Kempen die hun expertise uiten over de betekenis, het ontstaan, en de verdere ontwikkelingen van homonationalisme binnen het sociaal/politiek en maatschappelijke landschap.

 

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!