Tijdens Uncovering Creatives coveren we de verhalen van creatieve frontrunners. Onder leiding van onze moderatoren Jennifer Muntslag en Jörgen Tjon a Fong gaan we met onze gasten een uur lang in gesprek over makerschap, ondernemerschap, (creatieve) identiteit, en maatschappelijke thema’s. Deze keer met Jonnah Bron en Elisabetta Agyeiwaa.

Jonnah Bron is fotograaf. Ze houdt zich voornamelijk bezig met thema’s zoals intimiteit, seksualiteit en identiteit. Met haar werk wil Jonnah een eerlijker, echter en inclusiever beeld schetsen over (vrouwen)liefde en erotiek tussen twee mensen. Naast fotografie is Jonnah bezig met een korte arthouse film. Met de inclusieve, feministische porno Need wil Jonnah bijdragen aan het vinden van een beeldtaal voor een realistische en diverse ervaring van intimiteit en seksualiteit. Haar generatie, Generation Z, is zowel een inspiratiebron als de doelgroep maar Jonnah hoop dat Need het gesprek zal openen maar een breder publiek.

Elisabetta Agyeiwaa is een Ghanese filmmaker en fotograaf, gevestigd in Amsterdam. Ze is gefascineerd door verschillende genres in kunst, mode, beauty en muziek en past haar oog voor branding en lifestyle toe om inspirerende film en cinematografie te creëren. Naast projecten voor verschillende opdrachtgevers maakt Elisabetta ook persoonlijk werk. In 2019 bracht ze de korte film Ik leef maar ik besta niet uit. Hierin vertelt ze het verhaal over hoe haar moeder haar identiteit verkocht waardoor Elisabetta op jonge leeftijd identiteitloos werd, en nog op 29-jarige leeftijd altijd is. In samenwerking met omroep VPRO is Elisabetta nu bezig met de ontwikkeling van de documentaire Elisabetta waarin ze dieper in gaat op dit persoonlijke verhaal.

Dit programma is ontwikkeld door
Kimberly Willems
Moderator
Chloë Becker
Stagiair Designing Cities for All of Us en Creatieve Industrie
ProgrammareeksUncovering Creatives

Wie zijn de frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam en omstreken?