Stichting Untold en Stichting Eternity Percussion bestaan 20 jaar. Het jaar 2022 is daarom het jubileumjaar waarin beide culturele organisaties dit gezamenlijk vieren en memoreren door verschillende events te organiseren. Op maandag 3 oktober vindt er i.s.m. New Metropolis Zuidoost een livecast plaats over het jubileum. Hoe hebben beide organisaties 20 jaar Black Empowerment kunnen organiseren en handhaven? Hoe hebben beide organisaties 20 jaar jongeren kunnen mobiliseren en activeren op het gebied van educatie, talentontwikkeling, podiumkunsten, erfgoed en internationalisering? Wat is het belang van 20 jaar African Performing Arts? Dit zijn allemaal vragen waarop moderator Stacey Esajas in gesprek gaat met leden van Untold en Eternity.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Untold

Untold is een culturele organisatie gericht op kinderen, jongeren en volwassenen die bezig willen zijn met kunst en cultuur, waarbij vooral West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans- en muziekstijlen centraal staan. Untold staat bekend om haar multidisciplinaire theater- en dansproducties en de wijze waarop de doelgroep wordt begeleid en gecoacht in hun artistieke ontwikkeling. Binnen Untold neemt het bewustwordingsproces met betrekking tot cultuur en identiteit een centrale plaats. Alle activiteiten en projecten worden in het kader van deze visie georganiseerd, waaronder ook de theaterproducties.

Eternity Percussion

Eternity is een culturele instelling die zich bezighoudt met activiteiten, projecten en evenementen op het gebied van muzikale vorming en performance. Eternity creëert een kader waar binnen composities, technieken en presentatie als leidraad dienen voor een bredere acceptatie van dit Caribische genre. Dit leidt naar het verhogen van het niveau voor muziekgroepen en slagwerkers die deze Caribische muziekstijl beoefenen.

Revelino Pinas

Revelino Pinas is co-muzikaal leider van Eternity Percussion. Revelino verzorgd wekelijks muzieklessen en muziekworkshops aan kinderen en tieners, op scholen en ook aan bedrijven. Revelino heeft als muzikant de afgelopen jaren deelgenomen aan verschillende internationale artistieke uitwisselingsprogramma’s met partners zoals ACE Dance and Music in Birmingham (UK), Ebony Steelband in Londen (UK), Revelino is ook actief als een van de vaste muzikanten bij het theatergezelschap Untold. Revelino heeft ook onlangs gespeeld in de voorstelling Muziki van Eternity Percussion.

Aldair Strijder

Aldair Strijder is 28 jaar oud en woont in Amsterdam Zuidoost. Opgegroeid in een voornamelijk wit dorpje heeft hij al vroeg kennis gemaakt met racisme in allerlei vormen. Door dit op dagelijkse basis te ervaren is er een vuur in hem aangewakkert waarmee hij zich inzet tegen onrecht. Aldair begon zich te verdiepen in zijn eigen geschiedenis en putte kracht uit zijn Saramakaanse roots. Door zijn ervaringen en nieuwe inspiratie is hij, na het behalen van zijn diploma Marketing en Communicatie, begonnen zich om te scholen in de zorgsector. Zijn passie ligt bij werken met jongeren. Een gelijkwaardige samenleving begint met kansrijke jongeren. Als lid van het educatieteam van Untold levert hij een bijdrage aan het empoweren van jongeren. ‘Kennis is macht. Weten waar je vandaan komt is een enorme boost in zelfvertrouwen. Daarmee kan je tot de realisatie komen dat de wereld, met al haar mogelijkheden, ongelimiteerd is. Disguise the limit!’

 

Ngangitie Schal (Nangiti, zij/haar)

Is een educatie medewerker bij stichting Untold, Praktijk instructeur (studentbinding) aan de HvA en een van de co-founders van Afro-Nederlandse studentenvereniging Marula. Ngangitie is een sociaal werker in hart en nieren. Zij draagt een warm hart voor onderwerpen als Inclusie, Black history, empowerment en bewustwording. Overal waar Ngangitie te werk gaat hoopt zij bij te dragen aan het creëren van een inclusieve omgeving waar doelgroepen bekrachtigd worden en erkenning en herkenning ervaren. Zij gelooft dan ook heilig dat iedereen het recht heeft om een leven te leiden op basis van het gene waar zij voldoening uithalen, met haar werk hoopt zij mensen de tools mee te geven om dit te kunnen doen.

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
In samenwerking met
Mediapartner