Wanneer mag een product ‘boerenkaas’ heten? Wat is het verschil tussen jonge en oude Friese turfgerookte droge worst? Hoe draagt ambachtelijk gestookte Limburgse perenappelstroop bij aan biodiversiteit en behoud van authentiek landschap? Deze en andere prangende vragen leggen hosts Guus Thijssen en Eva Flantua op donderdag 10 december 2020 voor aan een vijftal Slow Food producenten. Ook gaan ze in gesprek met niemand minder dan culinair auteur, Nadia Zerouali, die als tafeldame haar visie zal geven op het gebruik van ambachtelijke streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken.

Een proeverij is geen proeverij als we onze smaakpapillen niet aan het werk zetten. Daarom proeven we gedurende het webinar maar liefst vijf verschillende producten uit de Ark van de Smaak, waaronder Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst, Limburgse perenappelstroop én Eau de Vie Betuwer Pruim.

Schuif je digitaal bij deze livestream aan? Blok donderdagavond 10 december van 20:00 tot 21:15 in je agenda en kijk live mee!

Om vragen te kunnen stellen tijdens het programma, kun je meekijken en meepraten via de Zoom webinar.

Dit programma is ontwikkeld door
Slow Food