Van feelgood theater over eten tot een mobiele plantaardige snackbar: tijdens het Oogstfeest laten we de highlights zien van innovatieve voedselpioniers die afgelopen twee jaar door Stichting DOEN zijn gesteund. Kijk mee en laat je inspireren door deze creatieve, sociale en groene initiatieven!

ZOOM WEBINAR

Het Oogstfeest zal duren van 10:30 tot 12:15 uur en is live en gratis te volgen via de ZOOM WEBINAR. Klik op de gele button om mee te kijken en te participeren.

LET OP: ben je een spreker of heb je een persoonlijke link ontvangen om mee te doen? Gebruik die dan om aan te sluiten bij de ZOOM MEETING. Deze heb je per mail van ons ontvangen.

 

Met in dit programma onder anderen
Helen Kranstauber
Oprichter Food Cabinet
Maarten Derksen
Programmamanager Stichting DOEN
Arne Hendriks
Designer & artistic researcher
Moniek Merkx
De Wilde Keuken
Jorn Konijn
directeur van eesteren
Katja Gruijters
Food Designer
Tom Grobben
De nieuwe Melkboer, Foodlab Pulses
Veerle Vrindts
ProVeg Nederland
Jeroen Willemsen
Green Protein Alliance
Jeroom Remmers
True Pricing Meat
Wilbert van de Kamp
Moderator
Charlotte Linnebank
Directeur Questionmark
Maaike Irizarri van Suchtelen
Fawaka Ondernemersschool
Dalila Sayd
Directeur en oprichter Het Eetschap
Naomi Jansen
De Voedselapotheek
George Elias Tobal
George en Eran worden veganisten
Eran Ben-Michaël
George en Eran worden veganisten
Eva van Pelt
George en Eran worden veganisten

Het Oogstfeest wordt een ochtend vol inspirerende voedselpioniers. We laten zien wat zij bereiken en hoe zij dat doen.

PROGRAMMA

 • Maarten Derksen van Stichting DOEN opent de ochtend en vertelt over het speerpunt Klimaat & Voedsel, kunstenaar Arne Hendriks (artist in residence bij de WUR) neemt ons in een korte keynote mee in de crossover tussen creativiteit en wetenschap en het belang van radicale verbeelding.
 • Wat is het belang van CREATIEF ondernemerschap?
  Moniek Merkx (Artistiek directeur MAAS theater en dans), Jorn Konijn (Dutch Design Week) en Katja Gruijters (Food Designer) vertellen over de kracht van creativiteit en radicale verbeelding.
 • Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer maakt sojamelk van Nederlandse bodem. Hij is een van de deelnemers van FoodLab Pulses, waarin onderzocht wordt hoe wij meer Nederlandse peulvruchten op ons bord kunnen krijgen.
 • Waarom is GROEN ondernemerschap zo belangrijk?
  Groene voedselveranderaars Veerle Vrindts (ProVeg Nederland), Jeroen Willemsen (Green Protein Alliance) en Jeroom Remmers (True Pricing Meat) vertellen over hun missie om de wereld plantaardiger te maken.
 • Wilbert van de Kamp vertelt over zijn online kookshow op digitaal Oerol en Charlotte Linnebank van Questionmark laat met de Superlijst de rol van de supermarkt bij gezonde voedselkeuzes zien.
 • Wat maakt SOCIAAL ondernemerschap essentieel?
  Buurtverbeteraars Maaike Irizarri van Suchtelen (Fawaka Ondernemersschool), Dalila Sayd en Naomi Jansen (beiden van De Voedselapotheek) vertellen over hun sociale en buurtgerichte projecten.
 • George Elias Tobal, Eran Ben- Michaël en Eva van Pelt van de theatervoorstelling George en Eran Worden Veganisten sluiten de ochtend af met een korte terugblik op Het Oogstfeest

Kortom: een inspirerend programma vol enthousiaste voedselpioniers! Wil je alvast in de stemming komen? Bekijk dan alle initiatieven binnen het speerpunt Klimaat en Voedsel.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Helen Kranstauber
Oprichter Food Cabinet