De documentaireserie heeft de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen. Door succesvolle series bij zowel de publieke omroepen als bij de streamers Videoland, NPO Start en Netflix is het format steeds populairder bij het publiek. Op maandag 5 juli praat het Nederlands Film Festival samen audiovisuele professionals over de opmars van de documentaireserie.

Wat betekent deze toename voor het documentairelandschap, voor de makers en de inhoud van documentaireverhalen? Verandert hierdoor ook het documentairebeleid van de omroepen, streamers en fondsen? En hoe verhoudt dit format zich tot de ‘traditionele’ lange documentaire?

Samen met gerenommeerde av-professionals praten we over de opmars van de documentaireserie tijdens NFF Extended op maandag 5 juli. De bijeenkomst is in samenwerking met EYE Filmmuseum en DAFF.

 

Over NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended wordt georganiseerd in afstemming met (branche)organisaties in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals. NFF Extended wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en Eye Filmmuseum.

Dit programma is ontwikkeld door