Met een groep jongeren uit voornamelijk Nieuw-West draaien we deze zomer de Nieuw Amsterdam Academie, een project rondom actief burgerschap, persoonlijk leiderschap en creativiteit. Week #4 was de week dat iedereen zijn ‘purpose’ goed wist te verhoren en waren er creatieve sessies waren over het maken van een podcast of programma.

Dinsdagmiddag werkten de deelnemers samen Samir en Fouad verder aan de laatste P: Purpose. Belangrijke vragen als ‘waar ga jij allemaal van aan?’, ‘waar loop jij warm voor?’ waar liggen jouw passies?’ en ‘wat wil je werkelijk?’ werden met elkaar besproken. Je merkt dat de groep door een belangrijk proces heengaat en door deze vragen met elkaar aan te voelen bespreken ze veel onderwerpen die je normaal misschien uit de weg gaat. Het zorgt ervoor dat de groep steeds hechter wordt, en op een fijne manier persoonlijke verhalen en ervaringen met elkaar deelt.

Vanwege de hitte verplaatsten we de sessie van donderdag naar de Buurtwerkplaats Noorderhof. Deze nieuwe omgeving beviel de groep erg goed, voor velen was het een nieuwe ontdekking in hun eigen buurt. Het programma zat vol met verschillende workshops. Lara Nuberg kwam langs om de groep kennis te laten maken met het opnemen van je eigen podcast. Hoe vertel je je eigen verhaal op een goede manier? De tweede workshop was van Dymphie Braun en Joline Rodermans, programmamakers bij Pakhuis de Zwijger om een workshop te geven over het maken van programma’s. Na een gezamenlijke maaltijd in de zon gingen de deelnemers in groepjes nog aan de slag met het delen van hun ‘why’.
Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over