Met een groep jongeren uit voornamelijk Nieuw-West draaien we deze zomer de Nieuw Amsterdam Academie, een project rondom actief burgerschap, persoonlijk leiderschap en creativiteit. Week #3 was er een met masterclass van Kauthar Bouchallikht + de 1e workshop. Een workshop Storytelling van Raphael Rodan van de Mezrab Storytelling School. Lees hier meer over start en de 2e week.

Masterclass #2 was een belangrijke, van Kauthar Bouchallikht over activisme. Al sinds haar tijd als scholier is ze actief in talloze bewegingen waarin ze zich inzet voor de goede zaak. Ze nam ons mee in haar strijd. Ze deelde haar waarden. Ook nam ze ons mee in haar leven als freelancer, haar zoektocht langs werkgevers. Het harde werken.

We voerden een 3 uur durend gesprek over institutioneel racisme, code-switching en tokenism. Het was geen makkelijk gesprek, maar het was goed. Genoeg stof om mee aan de slag te gaan.

Donderdagmiddag, terwijl de thermometer 30 graden aantikt, was het tijd voor de 1e workshop. Raphael Rodan, van de Mezrab Storytelling School, nam ons mee in zijn wereld van storytelling.

Aan de hand van het thema ‘Purpose’ graafden de deelnemers in hun geheugen op zoek naar een herinnering uit hun jeugd. Een misschien voor je gevoel betekenisloze anekdote, maar door de nodige oefeningen werden het langzaam verhalen.

Al met al was het een boeiende, persoonlijke en inhoudelijke workshop. Een middag vol verhalen waar we verder mee aan de slag gaan.

Samengesteld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
Dit artikel gaat over