Vanuit de coalitie Samen Tegen Racisme organiseren Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart van 14 t/m 19 maart 2022 de vierde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR). Deze week vindt plaats in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme op 19 maart van het Comité 21 maart. De WTR biedt in Pakhuis de Zwijger een interdisciplinair programma vol film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Voorafgaand aan deze week vol programma’s heeft Pakhuis de Zwijger een 3-delige videoreeks geproduceerd. Hierin gaan personen vanuit verschillende community’s in gesprek over overkoepelende thema’s binnen racisme en discriminatie.

In aflevering 1 van deze videoreeks gaan Ellen Brudet en Caroll Sastro in dialoog over hun ervaringen met de onderwerpen racisme en discriminatie. Zo vertellen zij over hun kantelpunten en worden waarden als inclusiviteit, toegankelijkheid en acceptatie in de maatschappij besproken. Daarnaast vertellen ze op welke manieren zij een verschil maken met hun activisme.

Zo is Ellen de oprichter en eigenaar van Coloured Goodies in Amsterdam. De eerste winkel in Europa met zwarte poppen en poppen met een fysieke beperking. Poppen waar ieder kind zich in kan herkennen. Caroll is voorzitter van het Platform Gehandicapten van Zuidoost. Zij komen op voor hun belangen op alle levensgebieden. Ze informeren en adviseren over toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Waar halen zij kracht en energie uit voor hun activiteiten? Wat kunnen zij van elkaar leren? En hoe kunnen wij elkaar uiteindelijk allemaal helpen opweg naar een mooiere en rechtvaardige wereld? Kijk het hele gesprek nu online!

Wil je meer van dit soort video’s? En heb je interesse in programma’s over deze thema’s? Kom dan naar de Week Tegen Racisme in Pakhuis de Zwijger. In de week van 14 t/m 19 maart 2022 organiseert Pakhuis de Zwijger samen met de Coalitie Samen Tegen Racisme de hele week programma’s vol met film, muziek, spoken word, lezingen en meer. Check hier de hele programmering en reserveer alvast een gratis plek.

Daarnaast sluiten we op 19 maart de Week Tegen Racisme 2022 af met de landelijke demonstratie in Amsterdam. De demonstratie is georganiseerd door het Comité 21 maart en kijken we samen tijdens de demonstratie terug op een maand vol actievoering. We beginnen op de Dam om 14:00 uur, ben jij erbij? Klik hier voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding.

Credits
Met dank aan: Ellen Brudet en Caroll Sastro

Regisseur: Sarah Friedman
Camera: Guusje Meeuwissen, Sarah Friedman, Beau Udo, Suzan Vermeeren
Geluid: Rico Scheper
Interview: Max de Ploeg, Hila Masa
Concept: Sarah Friedman, Guusje Meeuwissen, Suzan Vermeeren
Redactie: Max de Ploeg, Hila Masa, Saida Derrazi

Montage: Suzan Vermeeren
Vormgeving: Menko Dijksterhuis
Sounddesign: Jasper van Blokland
Ondertiteling: Vera Verkooijen
Muziek: Changing World – Ben Beiny

Deze video is gerealiseerd in opdracht van Pakhuis de Zwijger en de coalitie Samen Tegen Racisme.
© Pakhuis de Zwijger 2022

Get in touch - ontmoet de deelnemers
Ellen Brudet
Eigenaar Colourful Goodies
Caroll Sastro
Voorzitter Platform Gehandicapten Zuidoost en Initiator MOVE IT(s)