Op donderdag 10 oktober vindt de tweede editie plaats van het Festival Trouw Duurzame 100, een initiatief van dagblad Trouw en Pakhuis de Zwijger. Tijdens dit festival wordt de jaarlijkse Trouw Duurzame 100 bekendgemaakt. Ook vinden er tal van workshops, presentaties, lezingen en documentairevertoningen plaats.

Lijst draait om burgers en vrijwilligers die zelf een initiatief opzetten
‘Na de tiende jubileumeditie van de Duurzame 100 vorig jaar, hebben we besloten het anders aan te pakken. We presenteren nu een ‘top van onderop’, een lijst van burgerinitiatieven, mensen die zelf aan de slag zijn gegaan. De tijd leek ons rijp om daar de schijnwerpers op te zetten in plaats van degenen die aan de knoppen zitten. Klimaatverandering en natuurverlies domineren het nieuws momenteel. Iedereen vraagt zich af: wat komt er op mij af, moet ik wat doen en wordt het niet heel vervelend allemaal? Deze Duurzame 100 geeft een mooi zicht op de krioelende beweging van onderop, van enthousiaste en eigenwijze mensen die anderen kunnen inspireren,’ aldus Esther Bijlo, redacteur Duurzaamheid bij Trouw en projectleider van de Trouw Duurzame 100.

Festival vol handelingsperspectief
‘Mooi aan de samenwerking met Trouw is dat we echt publiekgerichte programma’s over duurzaamheid kunnen ontwikkelen waar de bezoeker iets mee kan. Steeds meer mensen hebben hier behoefte aan, met name omdat ze op zoek zijn naar handelingsperspectief en om zelf aan de slag te gaan. Vorig jaar trokken we met de eerste editie van het Festival Trouw Duurzame 100 ruim 900 bezoekers. Ook dit jaar verwachten we een grote opkomst van mensen die op zoek zijn naar de duurzame oplossingen voor morgen,’ zegt Barbara Vos, programmamaker De Duurzame Stad bij Pakhuis de Zwijger.

Reserveer hier via https://dezwijger.nl/programma/festival-trouw-duurzame-100

Samengesteld door
Maurice Seleky