Pakhuis de Zwijger lanceert een storytelling campagne voor de Week Tegen Racisme 2020. De campagne bestaat uit drie mini-documentaires, drie televisieprogramma’s van 60 minuten over de thema’s taal, media en activisme, radiocommercials, een trailer én een podcast. Deze campagne vormt de opmaat naar de Week Tegen Racisme 2020 – een initiatief van Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart.

Campagne zet taal, media en activisme centraal
‘Bij de ontwikkeling van onze campagne voor de Week Tegen Racisme 2020 hebben we gekozen voor een multimediale storytelling strategie. Dit heeft geresulteerd in een serie van mini-documentaires waarin we de activisten Raki Ap, Naomie Pieter en Abdou Menehbi portretteren. En in een serie long formtelevisieprogramma’s waarin we de onderwerpen taal, media en activisme in relatie tot racisme en discriminatie onderzoeken. In die programma’s praten we met experts als Seada Nourhussen (hoofdredacteur OneWorld), Martijn Kamphorst (chef redactie Winq magazine), publicist Mounir Samuel en burgerrechtenactivist Marjan Sax. Tot slot maakten we radiospotjes voor FunX, een podcast met Dionne Abdoelhafiezkan (oprichter van sociaal innovatiebureau IZI Solutions) én een videotrailer. Dit is dus in alle opzichten een multiplatform deep content campagne geworden die we ook nog eens volledig inhouse hebben ontwikkeld,’ aldus Maurice Seleky, hoofd Marketing & Communicatie van Pakhuis de Zwijger. Zie voor de volledige campagne deze YouTube-playlist.

Credits campagne Week Tegen Racisme 2020
Mini-docu’s: Guusje Meeuwissen & Jelle Baars
Trailer: Melany Vollmer, Maurits van Egdom, Patrick de Bruin, Maurice Seleky
Televisieprogramma’s: Annick van Rinsum, Julia Dikenzo Leka, Melany Vollmer, Parvin Bungenberg de Jong, Patrick de Bruin, Puk Mol, Maurice Seleky
Podcast & radiocommercials: Annick van Rinsum & Maurice Seleky
Social media marketing: Sophie Koster & An-Sofie Vandecruys
Mediapartners: Salto, OneWorld en NieuwWij
Projectleider Week Tegen Racisme: Max de Ploeg
In opdracht van: Pakhuis de Zwijger & Comité 21 maart

Over het evenement
Tijdens deze Week Tegen Racisme organiseert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Comité 21 maart een uitgebreid programma aan talks, filmvertoningen en muziekoptredens met als een van de hoogtepunten het Festival Sta op tegen Racisme op donderdag 19 maart.

Festival: Sta op tegen Racisme 2020
Donderdag 19 maart
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Reserveer hier: https://dezwijger.nl/programma/festival-tegen-racisme-2020

Samengesteld door
Maurice Seleky