In het eerste seizoen van het videoproject ‘Stem van de Stad’ breekt onze eigen Gen (PD)Z de muren van de zaal en gaat de straat op. Deze Gen (PD)Z, onze talentvolle generatie stagiairs bij Pakhuis de Zwijger, legt het nieuwe geluid uit de stad vast op camera en polst de kennis en meningen over de besproken thematieken binnen onze programmering. Hier een recap van de eerste 4 episodes!

In episode 1 hebben we het over Femicide; weet jij wat het is? En hoe denk jij over geweld tegen vrouwen? Tijdens onze LIVECAST ‘FemCity #22: Niet één meer bespreken onderwerpen als femicide en straatintimidatie.

In episode 2 hebben we het over Bevrijdingsdag en Vrijheid. Want wat betekent vrijheid voor jou?; Hoe vier je bevrijdingsdag?; Wanneer voel jij je vrij? 🕊 5 mei vond de ‘Vrijheidsmaaltijdsoep’ plaats. Met toffe artiesten, activisten en sprekers verbonden door soep en vierden we Bevrijdingsdag.

 

In episode 3 hebben we gevraagd of mensen zich wel eens niet welkom hebben gevoeld in Amsterdam en of het mogelijk zou zijn om de perfecte inclusieve omgeving te creëren. Tijdens de livecast ‘Design from Inclusion: Spaces’ duiken we dieper in dit onderwerp.

 

In episode 4 hebben we het over de ‘Stad zoekt Kunst’- posters die op het moment overal in de stad te spotten zijn, stellen we het sluiten van musea aan de kaak en praten we over meningsverschillen. Tijdens de LIVECAST ‘Nieuw Amsterdam #19‘ wordt doorgepraat over aandacht voor de contactadvertenties van Stad Zoekt Kunst.

 

Samengesteld door
Froukje Romkema
Filmmaker
Dit artikel gaat over
In samenwerking met
Faith Shola Ama Hoogvliets
Stagiair Marketing & Communicatie