Op maandag 13 mei zijn voormalig Mojo-directeur Leon Ramakers en muzikant Colin Benders (onder meer bekend geworden als Kyteman) te gast in de programmaserie Dutch Masters van Pakhuis de Zwijger. Eerdere gasten in deze serie waren onder meer dj Joost van Bellen, architect Francine Houben en regisseur Ivo van Hove. Ramakers en Benders gaan in gesprek over talentontwikkeling, ondernemerschap en idealisme in de muziekindustrie.

‘Deze editie van Dutch Masters staat geheel in het teken van muziek en de ontwikkelingen binnen de industrie. We zijn dan ook waanzinnig blij dat Leon Ramakers en Colin Benders te gast zijn,’ zegt Ewa Scheifes, programmamaker Creatieve Industrie bij Pakhuis de Zwijger. Scheifes: ‘Leon Ramakers heeft jarenlang aan het hoofd van Mojo gestaan, alle ontwikkelingen zoals streamingsdiensten gevolgd én stond aan de wieg van festivals als Lowlands en grote concertzalen als Ziggo Dome. Daarnaast is hij als concertorganisator, promoter en boeker nog steeds de vaste contactpersoon van internationale superacts als Bruce Springsteen, U2, Rolling Stones en Paul McCartney. Niet voor niets kreeg hij onlangs de Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekwereld.’

Leon Ramakers gaat deze avond in gesprek met Dutch Talent Colin Benders, die als producer en muzikant internationaal bekend is geworden met Kyteman Orchestra en zijn recente experimenten met modulaire electronica. Tijdens de talkshow, onder leiding van moderator Jörgen Tjong A Fong, bespreken Leon en Colin hoe talentontwikkeling, idealisme en ondernemerschap samenkomen in de hedendaagse muziekindustrie.

Reserveer hier voor het programma.

Samengesteld door
Maurice Seleky