Theatergroep Parels voor de Zwijnen speelt een nieuwe editie van hun voorstelling ‘De Koningin van de Voedselbank‘, dit keer in Amsterdam Zuidoost. In deze nieuwe editie schitteren de Nieuw Amsterdam Prijs-winnaars Leila Azzam en Maureen Hubbard in de hoofdrol. De voorstelling gaat over schulden en armoede, maar ook over de impact van de coronacrisis, het hebben van (Nederlandse) identiteitspapieren en natuurlijk over veerkracht en zorgzaamheid.

Afgelopen januari reikten we de Nieuw Amsterdam Prijs uit aan Maureen en Leila, die samen met een groep vrijwilligers Stichting Carabic leiden. De stichting ondersteunt ruim 500 kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuidoost: van gezinnen en eenzame ouderen, tot bewoners in de schuldhulp en ongedocumenteerde mensen zonder werk. Door de coronacrisis komen daar iedere dag nieuwe mensen bij en levert de stichting momenteel voedselpakketten, maar ook kleding, computers, knuffels en speelgoed aan diegene die dat hard nodig hebben.

“Het belooft weer een hartverwarmende voorstelling te worden met een geweldige cast, heerlijk eten en live muziek! Acteurs spelen samen met bewoners van Zuidoost die allemaal aangewezen zijn op de voedselbank. Hun teksten zijn gebaseerd op wat zij denken, vinden en hebben meegemaakt. Door de vorm van een gezamenlijk voorbereide en genoten feestelijke ‘voedselbankmaaltijd’ krijgt het publiek een unieke inkijk in een wereld die herkenbaarder en dichterbij is dan men wellicht denkt.” – Parels voor de Zwijnen

De voorstelling gaat zondag 29 augustus a.s. in première en er zijn nog veel kaarten voor de vijftien voorstellingen verspreid over komende maand. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en het bestellen van tickets.

Data: 29 augustus t/m 24 september 2021 (première 10 september 2021)
Locatie: Bijlmermuseum vh De Nachtegaal, Grubbehoeve 38, 1103 GH Amsterdam
Tijd: 18.00-20.30 uur en matinee 15.00-17.30 uur
Tour met gids (aanvang Metro Ganzenhoef): 17.30 uur en matinee 14.30 uur
Toegangskaartjes regulier (inclusief driegangenmaaltijd): €25
Toegangskaartjes Stadspas-met-groene-stip (inclusief driegangenmaaltijd): €5
Luister hier onze podcast met Maureen Hubbard & Leila Azzam terug!