In juli heeft New Metropolis Zuidoost, in aanloop naar de onthulling van het Gedenkteken aan Nelson Mandela, een oproep aan alle Amsterdammers gedaan om foto’s van Nelson Mandela in Amsterdam in te sturen.

Wij kregen een fijne reactie en leuke foto’s van o.a. de brassband Brotherhood, die voor hem heeft mogen optreden. Ook reageerde ZAM Magazine en fotograaf Pieter Boersma. Beiden hebben mooie foto’s ter beschikking gesteld. Wij exposeren ook werk van Kadir van Lohuizen, Hans Mooren en Sander Veeneman. Deze fotografen vertelden in ons programma ‘A Tribute To Nelson Mandela’ over hun bijzondere connectie met Zuid-Afrika en Nelson Mandela.

De foto expositie is vanaf nu te bezoeken tot en met 15 oktober van maandag tot vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur. New Metropolis Zuidoost is gevestigd aan Bijlmerplein 876, 1102 MG, Amsterdam Zuidoost.

Foto van een muur waar twee foto's hangen waarop Nelson Mandela te zien is. Op de linkerfoto zie je aan de linkerkant 2 kolommen met kleine foto's van Nelson Mandela en aan de rechterkant is Nelson Mandela in pak te zien. Op de rechterfoto is het precies andersom: aan de linkerkant zie je het rechter-zijprofiel van Nelson Mandela met daarnaast 2 kolommen kleine foto's. Hier zie je een m uur met 2 grote foto's die door een spotlight worden verlicht. Op de linkerfoto zie je een rood vlak met gecentreerd in het midden de tekst in witte kapitalen: 'How do you want me to look?'. Op de rechterfoto zie je aan de linkerkant 2 kolommen met kleine foto's en aan de rechterkant een grote foto van het gezicht van Nelson Mandela.

Nelson Mandela geeft een hand aan een vrouw.

Nelson Mandela

De 2 bovenstaande zwart-wit foto’s zijn gemaakt door Pieter Boersma.