In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Hacer Karadeniz, Bestuurder FNV. Hoe is het om lid te zijn bij een vakbond, en is het anno 2020 nodig om lid te worden?

Hacer vertelt in haar verhaal hoe zij bestuurder is geworden bij FNV en hoe haar werk binnen FNV Young & United juist nu veel voor jongeren kan betekenen tijdens de Coronacrisis. Hoe kijkt zij naar het imago van vakbonden en wil zij zelf ooit nog het politiek in om nog meer impact te maken?

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #5: 100 dagen voor de klas

VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan in 100 dagen voor de klas, de uitdaging aan als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG ARCUS in Lelystad. Aan de hand van fragmenten blikken ze samen met Emin Kececi en Yasin Yaylali terug op hoe dat ging. Hoe hielden zij zich staande? Hoe ervoeren zij de hoge werkdruk? De drukke en overvolle klassen met mondige pubers? En welke nieuwe inzichten hebben zij gekregen over het lerarenvak?

Op woensdag 6 mei vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met Nicolaas Veul en Tim den Besten. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over