In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Nick van Breda, Changemaker. Hoe is VR te gebruiken tijdens coronatijd en wat doen scholen met nieuwe technologieën?

Nick vertelt in zijn verhaal dat hij als ex-game verslaafde nu ontzettend nuttig te zijn als all-round hulpje als digitale assistent en trainer voor docenten, therapeuten, event managers en tal van anderen die hij de afgelopen weken heeft mogen helpen. Met Nick als relatie, heb je de toekomst in je handen.

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

 

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #5: 100 dagen voor de klas

VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan in 100 dagen voor de klas, de uitdaging aan als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG ARCUS in Lelystad. Aan de hand van fragmenten blikken ze samen met Emin Kececi en Yasin Yaylali terug op hoe dat ging. Hoe hielden zij zich staande? Hoe ervoeren zij de hoge werkdruk? De drukke en overvolle klassen met mondige pubers? En welke nieuwe inzichten hebben zij gekregen over het lerarenvak?

Op woensdag 6 mei vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met Nicolaas Veul en Tim den Besten. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over