In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de PvdA en voormalig docent. Hoe is zijn werk veranderd tijdens de Coronacrisis, en hoe zou de stad om moeten gaan met de problematieken van vandaag?

Sofyan Mbarki vertelt over besturen in de stad en hoe zijn werk veranderd is tijdens de Coronacrisis. Hij schetst de situatie in Nieuw-West en deelt zijn visie op hoe de stad moet omgaan met de problematiek die er nu heerst. Hoe kijkt hij naar het onderwijs, en wil hij zelf ooit nog terug naar het lesgeven?

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #4: Toekomstgericht denken in het onderwijs

Een klimaatcrisis. Een coronacrisis. Scholieren snakken naar antwoorden, op z’n minst naar wat houvast. Wat zijn de oorzaken? Hoe ziet hun toekomst eruit? Kunnen zij bijdragen aan een oplossing? Maar zelfs de lessen van de kredietcrisis uit 2007 zijn door het onderwijs nog niet meegenomen in het curriculum. Geen wonder dat onderzoek van het LAKS uitwijst dat scholieren ons onderwijs steeds minder als relevant ervaren. Onderwijs moet leerlingen voorbereiden op de toekomst. Maar hoe doe je dat als wereldwijde ontwikkelingen onze manier van leven ter discussie stellen? Wat kunnen wij onze leerlingen bieden?

Op woensdag 29 april vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met Mark Boode, Bart Verheggen, Pieter Lossie, Wieneke Maris en Henk Tameling. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Anne Wijnen
Uitvoerend producent
Dit artikel gaat over