In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Jochem de Vries, filmmaker en mede-initiatiefnemer van Waldorf aan de Werf. Midden in de Coronacrisis zetten zij een bijzondere school op in Amsterdam-Noord, waar plek moet zijn voor iedereen. Een school met de focus op inclusie, hoe ziet hij dat voor zich?

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #3: Lesgeven: een klemmend beroep?

We hebben te kampen met een leraren-tekort. Hoe komt dit? Naast dat er te weinig aanmeldingen zijn, stopt één op de drie leraren onder de 30 jaar zelfs met lesgeven. Een slecht imago, een laag salaris, de werkdruk en steeds meer eisen binnen het onderwijs. Dit zorgt ervoor dat veel mensen niet voor het beroep kiezen of het onderwijs verlaten. In het onderwijs werken mensen die een passie voor het beroep hebben, maar hoe lang houden zij dit nog vol? Is het leraarschap een baan voor het leven?

Op woensdag 22 april vanaf 14.00 uur gaan we hierover live in gesprek met Laura Polder, Ismail Aghzanay, Mohammed Jâouna en Tina van Wouw. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Anne Wijnen
Uitvoerend producent