In de nieuwe reeks Urban Religion onderzoekt Pakhuis de Zwijger hoe Amsterdammers naar zingeving zoeken en hoe de verschillende levensbeschouwelijke visies in de stad kunnen worden verbonden. Tijdens de tweede editie op woensdag 20 november gebeurt dat in samenwerking met Genetic Choir. Bezoekers kunnen zich tijdens de try-out van het concert (Non)Corpus: God onderdompelen in een ervaring van klank en licht. Ook kan het publiek zelf kiezen vanuit welk perspectief men dit concert beleeft: islamitisch, christelijk of seculier.

De verbindende kracht van de stem ervaren
‘Amsterdam is een superdiverse stad, dit betekent dat geen enkele bevolkingsgroep de meerderheid vormt. Ook de levensbeschouwelijke visies van Amsterdammers zijn superdivers. Om ervoor te zorgen dat we elkaar begrijpen en van elkaar leren, hebben we de reeks ‘Urban Religion’ in het leven geroepen. Ik vind het heel spannend dat de samenwerking met Genetic Choir het mogelijk maakt dat we hier op 20 november niet alleen over in gesprek gaan, maar het tijdens het concert en de lichtshow ook daadwerkelijk gaan ervaren. Heel bijzonder,’ aldus Joline Rodermans, programmamaker De Sociale Stad bij Pakhuis de Zwijger en initiatiefnemer van de reeks ‘Urban Religion’.

Genetic Choir presenteert (Non)Corpus:God
‘Overal in de wereld is het de stem die verbindt,’ zegt Thomas Johanssen, artistiek leider van Genetic Choir. ‘We spreken, zingen, luisteren en brengen elkaar in beweging met onze stem. Met (Non)Corpus:God willen we religieuze en niet-religieuze Amsterdammers samenbrengen om te onderzoeken hoe de stem ervaren wordt, door bijvoorbeeld een gelovige moslim, een gelovige christen en een niet-gelovige muziekliefhebber. Wat is het in de stem dat ons raakt en samenbrengt? Met Pakhuis de Zwijger, moskeeën en kerken werken we in dit project samen om dat te ontdekken.’ Het concert wordt ingeleid door o.a. Mehmet Yamali (Fatih Moskee) en Sander van Maas (musicoloog en docent jazz conservatorium Amsterdam).

Reserveer hier voor het programma.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over