Museumnacht was een feest! Tijdens de nacht transformeerde New Metropolis Nieuw-West in een museum, maar dan anders. We hadden een fantastische avond met muziek, een foto expositie, een talkshow, een creatieve zine workshop en karaoke. Uiteraard is de rookmachine niet uitgebleven.

Vanaf 19:00 stonden de deuren van het pand open, waarbij Osdorp Tapes precies de juiste tunes wist te verzorgen terwijl de mensen binnen druppelden.

De redactieruimte van de ‘Nieuw Nieuw-West’ zine workshop stond klaar voor gebruik met onze grafisch vormgever voor de nacht Kenneth Geurts in de aanslag om de boel digitaal te verwerken tot een geheel. Het doel was om in één nacht één zine te produceren rondom het thema beeldvorming. Met behulp van analoog knip- en plakwerk reflecteerden we zo samen op stadsdeel Nieuw-West.

Zie hieronder een aantal spreads die zijn gemaakt gedurende de avond. Met dank aan de zine-creators: Minke, Amaryll, Aike, Omar, Otto, Michele, Johanna, Jaleesa, Mina, Karima, Fouad, Natasja, Merel, Timo, Demi, Maithri, Natassja en Marna.


Daarnaast was er een talkshow waarin Karin van de Wiel haar expositie presenteerde. Perrine Philomeen en Karima Aissaoui sloten aan om in gesprek te gaan over hoe het is om maker te zijn in Nieuw-West.

© Peter Both

Om het tot een echte Museumnacht te maken ging op een gegeven moment de karaoke-machine en de rookmachines aan en dansten en zongen we de nacht in. Op naar de volgende!

© Jochen Riester