Nog een week te gaan en Nederland gaat naar de stembus. Zo ook de mensen van Zuidoost. Om zoveel mogelijk bewoners van het stadsdeel te stimuleren te gaan stemmen hebben een aantal kandidaat Tweede Kamerleden van diverse politieke partijen het initiatief genomen tot de campagne ‘Zuidoost stemt!’

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Op dit moment stemt slechts 1 op de 10 bewoners. Terwijl mensen in het stadsdeel zoveel te winnen hebben! Er zijn ongetwijfeld veel mensen die teleurgesteld zijn in de politiek. Maar als je niet stemt, verandert er ook niks. De campagne is een samenwerkingsverband tussen kandidaat-Kamerleden uit Zuid-Oost van diverse partijen en actieve bewoners. We organiseren activiteiten zoals flyeren, met een megafoon langs de flats en online-campagnes. Iedereen kan aansluiten en je hoeft geen lid te zijn van een partij. Mail naar [email protected] als je wilt bijdragen!

Simeon Blom (GroenLinks), Sara Murawski (SP), Vayhishta Miskin (BIJ1) en Fatihya Abdi (PvdA) gaan in gesprek over de onderwerpen: betaalbaar wonen, gelijke kansen in het onderwijs, jongeren en werk, racisme en discriminatie en veiligheid.