We hebben allemaal een purpose en in deze talkshow zijn we erg benieuwd naar wat voor soort legacy onze sprekers – Hlalia Masrati, Ilias Bardaa, Rosa Smits en Soufiane Moussouli – willen achterlaten op de wereld als artiesten/creatievelingen. We hopen hiermee meer bewustzijn te creëren bij het publiek en (jonge) mensen zo te inspireren om hun talenten in te zetten om een positieve impact te kunnen maken op de wereld. Wil jij meer doen met je creatieve hobby’s maar weet je niet hoe? Wil jij het verhaal van een ander horen om zelf een start te maken met je eigen verhaal? Meld je dan vooral aan!
Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de sprekers

Rosa Smits is geïntrigeerd in het sociale, tactiele en procesmatige van het weven. Vaak zijn haar werken participatief: in binnen- en buitenland nodigt zij – meestal lokale – gemeenschappen uit samen met haar te werken aan haar weefgetouw. De invloed van de omgeving beïnvloedt haar materiaalkeuze en werkproces. De kunstenaar werkt bij voorkeur met lokale materialen of experimenteert met materialen die zij tegenkomt en verft haar draden met verfstoffen die zij onttrekt aan planten, voedsel, kruiden en aarde. Kenmerkend voor Rosa’s’ textiel zijn de ruw- en puurheid ervan: de structuur van de vezels, draden en gebruikte materialen blijft altijd zichtbaar. Niet zelden zijn haar werken ook site-specific. Rosa’s weefsels zijn het resultaat van een samenwerking met de omgeving en de werking van het materiaal; het proces en het toeval zijn dan ook essentiële aspecten in haar werk.

Ilias Bardaa (1993) is een visuele verhalenverteller die het medium fotografie gebruikt als beeldtaal. Hij is geboren en getogen in Nederland als zoon van Marokkaanse migranten ouders. Zijn verkenning van zijn eigen persoonlijke identiteit en ontwikkeling in de moderne westerse samenleving leidde ertoe dat hij geleidelijk de band met zijn culturele heritage verloor. Hij begon zijn zoektocht om weer in contact te komen met zijn heritage door naar Marokko te verhuizen. Door zich te verbinden met de dorpsgemeenschap, de schoonheid van het land en de geschiedenis te herontdekken, vond hij een gevoel van helderheid en herontdekte hij delen van zichzelf.

Soufiane Moussouli is een autodidacte theatermaker, storyteller, comedian, acteur en social worker. In de tijd dat hij Culturele maatschappelijke vorming studeerde, ontwikkelde hij zich ook als theatermaker en acteur. Voor dat hij begon met studeren, zat hij bij theatergroep De Gasten en heeft hij daar alle fijne kneepjes van het vak geleerd, waarna hij zijn theateridentiteit ging zoeken in het werkveld. In zijn maakwerk, komen maatschappelijke thema’s aanbod waar weinig tot niet over gesproken wordt of die weinig aandacht krijgen.

Meer informatie over de andere sprekers volgt snel.

Tijdens het programma

De talkshow duurt een uur waarbij de host een gesprek aangaat met de sprekers in de vorm van een open interview en ze allerlei vragen stelt over hun werk en nalatenschap. Natuurlijk is er ook ruimte voor het publiek om mee te doen met dit interactieve gesprek en om zelf vragen te stellen.

Over deze programmareeks

In de programmareeks Jong Amsterdam nodigen we jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft en vice versa.

ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.