We gaan in gesprek met wethouder Touria Meliani over haar stad, haar ambities en hoe zij Amsterdammers bij elkaar wil houden en in aanraking laten komen met kunst en cultuur in hun eigen buurt. Wethouder Meliani wil de stad inclusiever maken en discriminatie tegen gaan maar ook de nachtcultuur bevorderen en kleine en meer diverse cultuurmakers ondersteunen. Om dat mogelijk te maken is onder meer het Kunstenplan op de schop gegaan met als doel dat meer kleine makers ook steun krijgen voor hun projecten. We gaan in gesprek met de wethouder over haar portefeuille en haar visie op de toekomst van Amsterdam.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Touria Meliani (GroenLinks) is wethouder Kunst en Cultuur, Evenementen & Inclusie en anti-discriminatiebeleid van de gemeente Amsterdam. Naast haar wethouderschap is Meliani lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Eerder was zij directeur van de Tolhuistuin.

We gaan in gesprek over het werk van Touria Meliani, haar drijfveren en ambities als wethouder.

Over het programma

Dit programma bestaat uit twee delen. Het eerste uur is een opname voor AT5, met aansluitend een nagesprek waarin het aanwezige publiek in gesprek kan met de wethouder.

We hebben drie Amsterdammers gevraagd om tijdens het eerste uur een oproep te doen aan de wethouder, over kunst en cultuur in de stad en over het inclusie en anti-discriminatiebeleid van de gemeente Amsterdam.

Selim Helmi is projectleider bij Diversion gespecialiseerd in het trainen van docenten voor het voeren van maatschappelijk moeilijke gesprekken. Selim zal spreken over inclusie en samenhang in de stad.

Zawdie Sandvliet is bestuurslid bij het Bijlmer Parktheater en oprichter van de Afro-Nederlandse studies, Zawdie zal spreken over het cultuur in alle wijken en buurten.

Anoek Nuyens is een sociaal bewogen theatermaker (onder meer Hulp, Pronk, Tenzij je een beter plan hebt en De zaak Shell), Anoek zal spreken over het onafhankelijk theater in de stad.

Dit programma is ontwikkeld door
Romy Heymans
Hoofdredacteur
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners