Voorafgaand van de dag van de Mensenrechten gaan we in gesprek met wethouder Alexander Scholtes over zijn ambities voor een gezond, zorgzaam en digitaal Amsterdam. Uit onderzoek van de GGD van blijkt dat Amsterdammers zich minder gezond voelen. Reden genoeg dus om te praten over preventie en het verbeteren van onze gezondheid. Ook de digitale stad heeft veel invloed op onze gezondheid, jongeren worstelen met sociale media en we bewegen minder doordat we elkaar ook online kunnen ontmoeten. Tegelijk biedt de digitale stad ook veel kansen, voor de vele mensen die werken in de Amsterdamse techsector, maar ook voor de rest van de stad door bijvoorbeeld slimmer gebruik van onze openbare ruimte en sneller toegang tot informatie.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over het programma

Dit programma bestaat uit twee delen. Het eerste uur is een opname voor AT5, met aansluitend een nagesprek waarin het aanwezige publiek in gesprek kan met de wethouder.

We hebben drie Amsterdammers gevraagd om tijdens het eerste uur een oproep te doen aan de wethouder, over zorg en publieke gezondheid, over preventie en over de digitale samenleving.

We beginnen in gesprek met wethouder Alexander Scholtes over zijn portefeuille, zijn drijfveren en ambities voor onze stad.

In het eerste panelgesprek spreken we met Lyle Muns over PrEP. Aan de hand van zijn verhaal bespreken we de volksgezondheid in Amsterdam.

In het tweede panelgesprek spreken we met Maartje de Bruin over de mentale gesteldheid van Amsterdammers en specifiek de Amsterdamse jongeren.

In het laatste panelgesprek spreken we met Rosa Louwerse over de digitale mensenrechten in Amsterdam.

Na afloop is er ruimte voor gesprek met de zaal.

 

Meer informatie volgt snel.

Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksIn gesprek met